100% artesanal ~ 100% handmade

Llega el verano, el calor y el viento. Elementos naturales esenciales para el proceso de formación de la sal. La evaporación se produce con el aumento de la temperatura, la ausencia de precipitaciones y la fuerza del viento. Per este motivo, la cosecha de la sal se lleva a cabo durante los meses de primavera y verano. El trabajo artesanal del salinero es fundamental para recoger primero la flor de sal, finos y delicados cristales de sal, puros y crujientes que se forman en la capa superior. El resto de la sal es apartada en pequeñas montañitas para luego ser recojida y almacenada.

+++

Summer is here, hot weather and wind. Essential elements to the process of salt formation. Evaporation occurs with increased temperature, the lack of precipitation and wind. That’s why the salt harvest takes place during the spring and summer. The “salinero” traditional work is fundamental to pick the “fleur de sel”, fine and delicate salt crystals, pure and crisp formed on the top layer. The remaining salt is secluded in small hillocks and then stored in the warehouse.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s